Advocaten in de Mode

Advocaten | in de Mode

Wij zijn één van de weinige advocatenkantoren die zijn toegewijd aan de mode. De roots van Köster Advocaten liggen in de fashionwereld. In al die jaren hebben wij een verregaande branchespecifieke kennis en expertise in de mode ontwikkeld.

Hoe wij te werk gaan? Slagvaardig, praktisch en creatief. Helderheid gaat boven alles. Bovendien werken wij graag samen en vinden wij het belangrijk u eerst te leren kennen. Graag nodigen wij u uit voor een kennismakingsgesprek.

Stap voor stap

 

Stap 1: preventie en educatie

Met interactieve workshops vol praktische tips maken wij u bewust(er) van de manier waarop u uw ontwerpen en merken kunt beschermen. En waaróm dit zo belangrijk is. Ook beoordelen wij graag uw collecties bij collection reviews.

Stap 2: onderzoek

U heeft een kledingstuk ontworpen. Nu bent u benieuwd of dit al als model is geregistreerd. Dit kunnen wij voor u uitzoeken. Voordat u uw handelsnaam of merk gaat gebruiken, uw nieuwe slogan inzet of ontwerp lanceert, kunnen wij voor u onderzoeken of deze reeds is geregistreerd. Hiervoor raadplegen wij de betreffende handelsnaam-, merken- en modellenregisters. Wat wij ook kunnen doen, is de mogelijkheden onderzoeken van het aanvragen van een octrooi – dit doen wij wanneer u een technisch, nieuw en inventief ontwerp heeft gemaakt.

Stap 3: advies

Een goed advies is helder, doelgericht en altijd op maat. En dus verdiepen wij ons in u, en in uw vraag. Hoe kunt u uw creaties en investeringen zo goed mogelijk beschermen? Hoe sterk staat uw ontwerp of merk juridisch? En kan het worden gehandhaafd? Over dit soort zaken, en vele andere, geven wij u graag advies.

Stap 4: contracteren

Met een goed contract kunt u uw ontwerp of merk in de markt zetten. Wij hebben ruime ervaring met het opstellen van diverse contracten. Wat wij zoal voor u kunnen betekenen? Denk aan shop in shop overeenkomsten, licentieovereenkomsten, leveranciersovereenkomsten, agentuurovereenkomsten, distributieovereenkomsten, franchise overeenkomsten, overeenkomsten van opdracht, samenwerkingsovereenkomsten en geheimhoudingsovereenkomsten. Of het contract kort of bondig wordt, of juist uitgebreid en gedetailleerd: wij luisteren naar uw wensen, en leveren maatwerk.

Stap 5: procederen en schikken

Snel schakelen en optreden is noodzakelijk. Wanneer uw ontwerp wordt nagemaakt, uw merk zonder toestemming wordt gebruikt of wanneer u wordt beschuldigd van namaak. Ook dan kunt u op ons rekenen. Door overleg tussen partijen of door naar de rechter te stappen. Hoe dan ook: wij lossen het geschil voor en met u op.

Tariefstelling

Als ondernemer wilt u grip houden op de kosten. Dat begrijpen wij. Daarom kunnen wij u vooraf een gepast prijsvoorstel doen, een zogenaamde ‘fixed fee’. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Cliënten | portfolio

We zijn trots op onze cliënten. Hieronder treft u een selectie van enkele van de mooie ondernemingen met wie wij mogen samenwerken.

Brunotti

No man’s land

Sock my Feet

J. Walter Thompson Amsterdam

Ekster Wallets

gocustomized

YAYA

HTNK

MOAM

Z8

FashionUnited

Studio Anneloes

Bullboxer

MVO | Köster

Köster voert een duurzaam beleid op het gebied van MVO. Dit beleid heeft drie speerpunten, te weten: People, Planet en Profit. Als onderneming maken wij bewuste keuzes om een goede balans te bereiken tussen People, Planet en Profit. Winst maken is voor ons geen doel op zich. Wij willen een duurzame bijdrage leveren aan een duurzame maatschappij. Hierbij richten wij ons op nieuwe (markt-)kansen, groei en innovatie met winst voor mens, milieu en maatschappij.